Unieke, effectieve & snelle methode om voor jou het gewenste resultaat te bereiken!


Als "De Groene Psycholoog" combineer ik, op creatieve & positieve wijze, psychologische kennis met de bewezen kracht van de natuur.

Met jarenlange ervaring in de hulpverlening & commerciële sector heb ik een resultaatgerichte methode ontwikkelt om helder te krijgen wat er nu ECHT speelt! Met als doel deze inzichten & antwoorden om te zetten in actie en transformatie.

Ik ben sterk in het herkennen en erkennen van jouw talenten, maar doorzie ook wat je belemmert en dus tegenhoudt om je potentieel boven water te krijgen. Mijn methode is gestoeld op psychologische- en cognitief gedragstherapeutische kennis, in combinatie met de KRACHT van de NATUUR.
Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat GROEN helpt om te ontspannen en zaken in een ander perspectief te zien. Daarnaast is het zo dat het al wandelend nu eenmaal makkelijker praat. Ik reik je tools aan om het proces in werking te zetten.
Tijdens het traject worden sessies in de natuur afgewisseld met sessies en/of afspraken op locatie; afhankelijk van wensen & behoeften.

Jij bent niet standaard, en ik lever geen standaard werk. Ik bied trajecten aan op maat. Elk traject wordt aangepast op jou en is dus maatwerk. Echter wel volgens een bepaalde structuur en opzet; uit ervaring weet ik wat er nodig is om tot een goed eindresultaat te komen dat aansluit bij jouw hulpvraag!

Ontwikkel jezelf en investeer in jezelf;
dit is de beste investering die je kunt doen!

Hoe gaan we te werk?

Ervaring leert dat het ongeveer 3 maanden duurt om een blijvende verandering in gang te zetten; hier zijn de trajecten dan ook op gebaseerd. Om te beginnen is het essentieel jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Bij aanmelding worden eerst jouw wensen, behoeften en hulpvraag in kaart gebracht. Dit gebeurt door middel van een vragenlijst, intakesessie en de Green Balance Wijzer ©. Hierdoor krijgen we goed inzicht in je persoonlijke situatie en vormt de basis voor het Plan van Aanpak. In overleg starten dan de wandelcoachsessies*, die plaatsvinden in de natuur en/of locatie rondom Slenaken/Epen (Zuid-Limburg).
*afhankelijk van het soort traject

Tijdens een wandelsessie komt er letterlijk van alles op je pad en komt er beweging. Je kunt van tevoren niet voorspellen hoe de sessie verloopt; laat het natuurlijk verlopen. Op momenten zal er worden stilgestaan, inzichten komen aan de oppervlakte. Hier zullen ook de huiswerkopdrachten op gebaseerd zijn; persoonlijk maatwerk voor jou!

Na afloop van elke sessie krijg je van mij een huiswerkopdracht om die komende week mee aan de slag te gaan. Nadat het traject doorlopen is volgt er een follow-up periode (na overleg/behoefte); deze is bedoeld om jouw inzichten en acties in de praktijk te brengen voor een blijvend resultaat! Door het volgen van dit traject krijgt jouw Persoonlijke Focuskaart © vorm die je richting & houvast geeft na afloop van het traject. Dit is zo waardevol dat een enthousiaste cliënte eens zei: "iedereen zou een Persoonlijke Focuskaart © moeten hebben!"
Opgelet: mijn programma’s zijn helaas niet voor iedereen geschikt…..
Ik ben pas tevreden als jij je resultaat behaald hebt. Geen nood; misschien weet je op dit moment nog niet wat je eigenlijk wilt bereiken….Wat je wel weet, is dat je deze situatie, waarin je je nu verkeert, niet meer wilt… Wat je dan wel wil, is misschien nog niet helder, maar geloof me; tot dat inzicht kom je middels mijn methode gauw genoeg!
Daar heb je echter wel bepaalde eigenschappen voor nodig; de belangrijkste is motivatie. Als jij gemotiveerd bent om je situatie te verbeteren dan gaat het je lukken! Ben je echter ook gemotiveerd om in jezelf te investeren (zowel in tijd, energie en geld) om jezelf een beter leven te gunnen?!

Kun je hier “ja” op antwoorden, dan kan en wil ik je graag helpen!

Ter geruststelling; de sessies vinden veelal plaats in de natuur; je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn, gepast schoeisel is wel gewenst,
aangezien de paden ook modderig kunnen zijn : )

Schroom niet om met mij te overleggen; op basis van jouw persoonlijke verhaal kan ik je goed adviseren.