Happy People

Happy Company


Een bedrijf bestaat uit mensen. Mensen hebben een leven en dit straalt uit naar hoe ze hun werk invullen, hoe ze zich op het werk gedragen, hoe ze zich op hun werk voelen. Ze worden in dienst van een bedrijf "medewerkers"...

Door de mens goed te begrijpen en in ogenschouw te nemen, krijgt een bedrijf waardevolle medewerkers! Medewerkers die goed in hun vel zitten, zijn productiever en meer klantgericht bezig. Happy People Happy Company dus... : )!

Helaas is de realiteit dat steeds meer mensen zich niet happy voelen, met alle gevolgen van dien... burn-out en (werk) stress zijn de grootste uitdagingen van deze tijd en onze maatschappij. Misschien zit iemand niet meer op de juiste plek, maar vaker is het een combinatie van factoren en heeft het niet alleen, of soms zelfs niets, met het werk zelf te maken. 

Om medewerkers te helpen er niet alleen snel, maar er vooral beter, uit te laten komen is het nodig te onderzoeken wat heeft gemaakt dat iemand tot dit punt is gekomen. Hiervoor is inzicht nodig in de oorzaken van bijv. de ziekmelding of klachten. Daarna is het van belang om de inzichten te vertalen in antwoorden. De wensen, verlangens en doelen worden helder. Ik help de medewerker om dit vervolgens in de praktijk te brengen, zodat deze er beter uit komt. Wat deze uitkomst zal zijn, wordt gaandeweg duidelijk.

Heel vaak blijkt het een kans te zijn om er beter & sterker uit te komen; voor alle partijen!


Green Balance Company zet de kracht van de natuur in… Waarom?! Er zijn inmiddels vele onderzoeken gedaan naar de effecten van groen. De natuur heeft bewezen herstellende en positieve effecten op ons; groen helpt ontspannen en zet ons aan tot meer creativiteit en productiviteit.

Maar voordat ik überhaupt van deze onderzoeken had gehoord had ik reeds zelf ervaren wat het buiten zijn met me doet. De mooie en snelle resultaten zijn voor mij motivatie geweest om de natuur te integreren in mijn methode. De ideale combinatie van persoonlijke begeleiding, coaching in & met de natuur en verschillende stromingen in de psychologie (o.a. cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie) helpt om snel duidelijk te krijgen wat iemand écht wilt in leven en/of werk.

Trajectmogelijkheden

Medewerkers die uitvallen door werkstress en burn-out komt helaas steeds meer voor; vooral onder de groep 25-35 jaar is langdurig verzuim veelvoorkomend (Bron: TNO Werkstress, Burn-Out en Verzuim, 2015). Maar helaas komen gevoelens van opgebrand zijn steeds vaker voor in onze hectische maatschappij. Daarnaast spelen toenemende verwachtingen en eisen die aan medewerkers worden gesteld een grote rol. Gemiddeld is het verzuim 300 dagen. Dit kost een werkgever ongeveer 250 euro per dag; een eyeopener of niet !?! Voorkomen is beter dan genezen en zeker goedkoper ook!

Indien een medewerker reeds is uitgevallen op het werk is het zaak om snel helder te krijgen wat er speelt, met als doel antwoorden en een plan van aanpak "hoe nu verder". In een kortdurend individueel traject kan snel en resultaatgericht antwoord gegeven worden op deze vraag. Een traject is gebaseerd op 3 domeinen; werk, privéleven en eigen behoeften. Dit is nodig om een compleet beeld te verkrijgen die leiden tot een duurzaam resultaat. De uitkomsten van een traject kunnen soms verrassend zijn; zowel voor de medewerker als de werkgever. Hierdoor is een open en transparante houding van belang voor alle partijen.
.
Vaak hoeft het niet zo ver te komen; een loopbaantraject is dan wenselijk indien een medewerker iets anders wil, maar (nog) niet helder heeft wat dit dan is. Middels een kortdurend traject wordt snel helder wat de wensen en dromen van iemand zijn. Natuurlijk wordt dit "praktisch" gekoppeld zodat er nieuwe perspectieven ontstaan. Middels een doelgericht plan van aanpak worden er acties uitgezet voor een bevredigend resultaat.

Daarnaast verzorgd Green Balance Company ook teamsessies die plaatsvinden in de natuur. Eens in een andere (vertrouwde) omgeving te zijn met collega's brengt letterlijk alles in een ander perspectief. Er worden mooie inzichten verkregen wat er nu echt speelt op de werkvloer en in het team. Ervaring leert dat teamsessies in de natuur minder "zwaar" aanvoelen en de resultaten vaak verrassend zijn!

Green Balance Company werkt o.a. samen met de Universiteit Maastricht, Stichting Pergamijn en Onderwijsstichting Movare en is erkend door CZ Bedrijfszorg.
 • Rianne Smeets, eigenaar Smeets & Jij
  "Ik heb met/bij Anja een traject doorlopen. Samen aan de wandel en ondertussen hard aan het werk. Het heeft mij zoveel gebracht, ik heb vooral veel onzekerheid achter me gelaten. Ik ben blij dat Anja op mijn pad is gekomen!"
  Rianne Smeets, eigenaar Smeets & Jij
 • Mevr. J. S., 63 jaar, cliënte Individueel traject
  “Anja neemt je mee zodat jij je eigen pad kunt of leert gaan. Zij weet heel goed waar je worsteling ligt en weet je vanaf dat punt heel goed op weg te helpen. Middels tussenstappen en opdrachten werk je aan jezelf. Ook tijdens de wandelingen zijn de opdrachten zo leerzaam en zo betekenisvol. Het opent je ogen voor je valkuilen maar opent ook je ogen weer voor de dingen die je al goed doet. Ik kijk terug op een traject waar ik met veel aandacht omringd ben, maar het toch zelf heb gedaan. Anja is de professional, de coach in ware zin van het woord. iemand die goed aanvoelt waar je aan werken moet en je niet te ingewikkeld op zoektocht laat gaan. Ze gaat op haar rustige manier jou succeservaringen geven. Laat je ook steeds verwoorden waarom je bepaalde keuzes maakt. Alles btekenisvol maken." AHA Erlebnisse" creëren, dus daarom doe ik de dingen die ik doe!! Kortom: dit traject was echt een cadeau!"  
  Mevr. J. S., 63 jaar, cliënte Individueel traject
 • Hanneke Maessen
  "Anja is een hele betrokken en creatieve coach die mensen met veel enthousiasme begeleidt naar nieuwe inzichten en echte verandering! Ik werk, als collega coach, dan ook heel graag met haar samen."
  Hanneke Maessen
  ROHA, Coaching met Paarden
 • Wendy Steijns
  “Als startende ondernemer zocht ik iemand die beleidsmatig met me mee dacht. Die goed keek naar mij als persoon en mijn nieuwe rol als ondernemer/directrice. Mijn hoofd zat soms propvol… Wat heeft prioriteit, wat kan wachten, waar heb ik ondersteuning in nodig? Anja hielp mij om in deze eerste fase stapsgewijs te kijken, waar sta ik nu, waar wil ik naar toe en wat heb ik daarvoor nodig. Ze zet me aan het werk en geeft me het gevoel dat we samen ergens naar toe werken. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen Anja kan zeggen; ze denkt met me mee, ze láát me zelf nadenken en houdt me een spiegel voor. Ze accepteert me zoals ik ben; Ik kan verdrietig zijn, geïrriteerd, boos, mag kritiek hebben en kan met haar lachen; een aanbeveling! Kortom; een fijn mens! En dat is voor mij net zo belangrijk als een fijne coach zijn! Misschien nog wel belangrijker….”
  Wendy Steijns
  BSO Stoer Gulpen
 • Mevr. B.S, 36 jaar
  “Goede persoonlijke begeleiding, ruimte voor eigen inbreng, eerlijke feedback en heldere reflecties. Het is erg prettig om tijdens het wandelen te praten. Je leert intussen diverse zaken, waaronder het belang van rustmomenten nemen in de dagelijkse drukte, het herkennen dat de natuur gewoon ‘is’, en de kernzaak, jezelf begrijpen en compassie hebben.”
  Mevr. B.S, 36 jaar
  Cliënte individueel traject