Happy People

Happy Company


Een bedrijf wil natuurlijk graag medewerkers die happy zijn; dit biedt namelijk veel voordelen!

Medewerkers die goed in hun vel zitten, zijn productiever en bijvoorbeeld ook meer klantgericht bezig. Helaas is de realiteit dat steeds meer mensen zich niet happy voelen, met alle gevolgen van dien... Het kan zijn dat iemand niet meer op de juiste plek zit, maar vaker is het een combinatie van factoren en heeft het niet alleen, of soms zelfs niets, met het werk zelf te maken.

Om medewerkers te helpen er niet alleen snel, maar er vooral beter, uit te laten komen is het nodig te onderzoeken wat heeft gemaakt dat iemand tot dit punt is gekomen. Hiervoor is inzicht nodig in de oorzaken van bijv. de ziekmelding of klachten. Daarna is het van belang om de inzichten te vertalen in antwoorden. De wensen, verlangens en doelen worden helder. Ik help de medewerker om dit vervolgens in de praktijk te brengen, zodat deze er beter uit komt. Wat deze uitkomst zal zijn, wordt gaandeweg duidelijk.

Heel vaak blijkt het een kans te zijn om er beter en sterker uit te komen, voor alle partijen!

Trajectmogelijkheden

Medewerkers die uitvallen door werkstress en burn-out komt helaas steeds meer voor; vooral onder de groep 25-35 jaar is langdurig verzuim veelvoorkomend (Bron: TNO Werkstress, Burn-Out en Verzuim, 2015). Maar helaas komen gevoelens van opgebrand zijn steeds vaker voor bij oudere werknemers. Gemiddeld is het verzuim 300 dagen. Dit kost een werkgever ongeveer 250 euro per dag; een eyeopener of niet !?! Voorkomen is beter dan genezen en zeker goedkoper ook!

Indien een medewerker reeds is uitgevallen op het werk is het zaak om snel helder te krijgen wat er speelt met als doel antwoorden en een plan van aanpak "hoe nu verder". In een kortdurend individueel traject kan snel en resultaatgericht antwoord gegeven worden op deze vraag. De uitkomsten kunnen soms verrassend zijn! Hierdoor is een open en transparante houding van belang voor alle partijen.
.
Vaak hoeft het niet zo ver te komen; een loopbaantraject is dan wenselijk indien een medewerker iets anders wil, maar (nog) niet helder heeft wat dit dan is. Middels een kortdurend traject wordt snel helder wat de wensen en dromen van iemand zijn. Natuurlijk wordt dit "praktisch" gekoppeld zodat er nieuwe perspectieven ontstaan. Middels een doelgericht plan van aanpak worden er acties uitgezet voor een bevredigend resultaat.

Daarnaast verzorgd Green Balance Company ook teamsessies die plaatsvinden in de natuur. Eens in een andere (vertrouwde) omgeving te zijn met collega's brengt letterlijk alles in een ander perspectief. Er worden mooie inzichten verkregen wat er nu echt speelt op de werkvloer en in het team. Ervaring leert dat teamsessies in de natuur minder "zwaar" aanvoelen en de resultaten vaak verrassend zijn!

Green Balance Company werkt o.a. samen met:
UM logo
BSO Stoer logo
 • Monique, 34 jaar
  "Anja is een hartstikke lieve vrouw, die weet wat ze doet. Kijkt goed naar wat de klant wil en nodig heeft. Is heel creatief waardoor ze de aanpak die ze had willen doen zo kan aanpassen naar de situatie die zich op dat moment voordoet."
  Monique, 34 jaar
 • Kim, 37 jaar
  "Een wandelsessie bevat diverse elementen: een mooie doordachte opbouw. De krachten van Anja en de natuur weet ze mooi te verbinden tot maatwerk. Zeer waardevolle wandeling! Zou zeggen laat je verrassen en ga het zelf ervaren!"
  Kim, 37 jaar
 • Marion, 56 jaar
  "Ik zou Green Balance Company zeker aanbevelen; Anja’s openheid en duidelijkheid sprak me aan. Ze heeft een goed luisterend oor en de natuur en het buiten zijn is erg prettig. Om hetgeen in de sessie toe te passen, krijg je na afloop een passende en praktische huiswerkopdracht mee. Als het voor mij werkt, werkt het ook voor een ander!"  
  Marion, 56 jaar
 • Wendy Steijns, BSO Stoer Gulpen
  “Als startende ondernemer zocht ik iemand die beleidsmatig met me mee dacht. Die goed keek naar mij als persoon en mijn nieuwe rol als ondernemer/directrice. Mijn hoofd zat soms propvol… Wat heeft prioriteit, wat kan wachten, waar heb ik ondersteuning in nodig? Anja hielp mij om in deze eerste fase stapsgewijs te kijken, waar sta ik nu, waar wil ik naar toe en wat heb ik daarvoor nodig. Ze zet me aan het werk en geeft me het gevoel dat we samen ergens naar toe werken. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen Anja kan zeggen; ze denkt met me mee, ze láát me zelf nadenken en houdt me een spiegel voor. Ze accepteert me zoals ik ben; Ik kan verdrietig zijn, geïrriteerd, boos, mag kritiek hebben en kan met haar lachen; een aanbeveling! Kortom; een fijn mens! En dat is voor mij net zo belangrijk als een fijne coach zijn! Misschien nog wel belangrijker….”
  Wendy Steijns, BSO Stoer Gulpen
 • H.V, 35 jaar
  “Ik heb zeer goede ervaringen met Green Balance Company. Dit vanwege de persoonlijke aanpak en de rust die de bosrijke omgeving voor invloed heeft op de sessies. Je wordt tijdens de sessies op een prettige manier aan het denken gezet en wordt je een spiegel voorgehouden. De opdrachten tijdens de sessies dragen hier ook aan bij. Gezien ik zelf niet zo van het zweverige ben was deze manier van therapie echt super. ”
  H.V, 35 jaar
 • B.S, 36 jaar
  “Goede persoonlijke begeleiding, ruimte voor eigen inbreng, eerlijke feedback en heldere reflecties. Het is erg prettig om tijdens het wandelen te praten. Je leert intussen diverse zaken, waaronder het belang van rustmomenten nemen in de dagelijkse drukte, het herkennen dat de natuur gewoon ‘is’, en de kernzaak, jezelf begrijpen en compassie hebben.”
  B.S, 36 jaar