De Groene Psycholoog

Ik ga voor Groen!

Dit is niet alleen mijn lievelingskleur (als je me ziet, kun je er niet omheen...:), maar uit eigen ervaring weet ik dat de natuur inspireert en je op een andere wijze inzichten & antwoorden laat verkrijgen.

Er was een periode dat ik "gedwongen" werd om mijn hart te gaan volgen. Lange tijd over grenzen gaan, onvoldoende voor mezelf zorgen en er wel voor anderen zijn, eist op een gegeven moment zijn tol...

Jarenlang had ik werken in loondienst, een eigen bedrijf opzetten, verschillende studies én gezin gecombineerd. Hierdoor schoot tijd voor mezelf er steeds meer bij in. Steeds voor anderen zorgen, maar liep mezelf voorbij. Altijd vond ik wel een manier om te jongleren met alle ballen die ik in de lucht hield. Tot het moment dat het me te veel werd en hierdoor vastliep. Ik had het zelf helemaal niet door; het sloop er geleidelijk in...

Ik wist én voelde wel wat ik het liefste wilde, maar er zaten allerlei belemmeringen in de weg. Niet alleen overtuigingen in mijn hoofd, maar ook praktische hobbels die genomen moesten worden.

Door met bepaalde inzichten aan de slag te gaan, mij persoonlijk te ontwikkelen én de methode toe te passen die mijn cliënten mooie resultaten hadden gebracht, ontdekte ik wat ik écht wilde en waar ik écht blij van werd.

Ik heb een goede balans gevonden, doordat ik nu beter weet waar mijn grenzen liggen, wat mijn kwaliteiten en talenten zijn en wat mij het meest gelukkig maakt. Als je doet waar je gelukkig van wordt is dit niet alleen waardevol voor jou maar ook voor je omgeving!

Als geboren Friezin voel ik mij helemaal thuis in Zuid-Limburg.

Regelmatig ben ik wandelend te vinden in de mooie omgeving waarin in woon; het liefst samen met mijn "mannen"; mijn man Frank en zoon Thom. Met mijn lieve cocker spaniël Saartje ben ik vaak te vinden in de Limburgse heuvels om nieuwe inspiratie op te doen. Eerlijk gezegd doe je mij daar meer plezier mee dan een middagje shoppen, al kan ik daar natuurlijk ook wel eens lekker van genieten (je bent vrouw of je bent het niet :)!
Mijn creatieve eigenschap kan ik goed kwijt in mijn aanpak, waardoor mijn trajecten maatwerk zijn. Daarnaast heb ik verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan en stel ik de randvoorwaarden om jouw beste resultaat te bereiken.


Door mijn positiviteit & enthousiasme motiveer ik jou om het beste uit jezelf te halen


Ik ben dus pas tevreden als jij het bent!

Wat je verder nog van me moet weten;

- dat ik nuchter ben ingesteld en regelmatig het woordje "boerenverstand" gebruik
- daarnaast ook geloof in intuïtie en buikgevoel en opensta voor de mooie dingen die het leven ons te bieden heeft
- dat ik oprecht & integer ben, dus direct, open & doortastend in mijn benadering
- ik jou aan het denken wil zetten, zodat je tot inzichten komt die je verder helpen
- ik je motiveer om actie te ondernemen en je te helpen focussen op je resultaat
- dat ik meelevend ben en compassie heb, maar ik je niet "pamper"
- dat ik je compassie voor jezelf leer voelen en geen medelijden!

Als je nog iets wilt weten, schroom dan niet om me dit te vragen : )

Green Balance Company;


Green Balance staat voor de natuur; de natuur is helpend om inzichten en rust te verkrijgen welke we nodig hebben om resultaten (en balans) te krijgen. Daarbij is groen mijn lievelingskleur! En ik ben Weegschaal (ofwel “balans”) als sterrenbeeld. Het sterke en veelzeggende logo waarbij de cirkel staat voor focus en “stip op de horizon”; waar wil je naar toe? De 2 helften staan voor hersenhelften (de verwijzing naar de psychologie), maar ook voor balans. Deze cirkel wordt gescheiden EN tegelijkertijd verbonden door de boomstructuur, welke ook staat voor “richtingaanwijzer”. Ik help je de juiste richting op te gaan om de beste resultaten te bereiken. De kleuren groen representeren de natuur en licht groen overheerst hier het donker; dit wijst op de positieve transformatie. Dit in combinatie met de sterke letters die de bedrijfsnaam vormen, maakt dit een krachtig en veelzeggend logo waar ik trots op ben!

Wat de natuur mij gebracht heeft;


Meer dan eens heeft de natuur mij antwoorden gegeven waar ik naar op zoek was. Hier was ik mijzelf in eerste instantie niet van bewust. Tijdens mijn wandelingen kon ik goed nadenken en tegelijkertijd afstand nemen van kwesties en zag door ‘toevalligheden” onderweg, zaken in een ander perspectief. Maar vooral gedurende de rustmomenten kon ik voelen wat ik écht wilde. Zonder mij hiervan bewust te zijn kreeg ik de antwoorden waar ik naar op zoek was. Dit ging geleidelijk, maar wist wel welke richting ik op moest gaan. Dit gevoel wil ik anderen ook laten ervaren en met behulp van de natuur je eigen pad te ontdekken. Door ons moderne leven zijn we ver van de natuur af komen te staan, soms letterlijk. Mensen in de steden komen steeds minder in aanraking met de natuur. Soms is het nodig om weer eventjes terug te gaan naar “je eigen natuur” om te reflecteren en in alle rust tot inzichten te komen waarmee je eindelijk je eigen richting op kunt gaan :)